Malom MoziMalom MoziMalom Mozi Webshop

Miért térnek el a Marvel-filmek a képregényektől?

Sok rajongó tapasztalhatja, hogy a Marvel-filmek nem egy az egyben azonosak a képregényi történetekkel. Joe Russo, a Bosszúállók: Végtelen háború egyik rendezője most választ adott a miértre.

 

Kapásból sorolhatnánk, mennyi sikeres filmet készített a Marvel Studios a képregényekből, ám ahogyan arról a Telegraph India cikke nyomán a movieweb.com filmes portál rámutatott, a készítők ritkán maradtak teljes mértékben hűségeket az alapanyaghoz. Sikerre vitték a karaktereket és a történeteket, de gyakran eltértek a képregényben leírtaktól, amely sok hardcore rajongó csőrét bökte.

A következő Bosszúállók részt, a Végtelen háborút rendező Joe Russo mesélt kicsit arról, miért is történt mindez így. Joe ugyebár testvérével, Anthony-val dirigálta a hamarosan mozikba kerülő filmet. Joe Russo egyébként a sajtókörúton beszélt minderről: nyilván ahogyan közeledik a premier, úgy szaporodnak meg a Bosszúállók: Végtelen háborúhoz kapcsolódó sajtóesemények.

    „Inspirációt kaptunk a könyvekből, de a Marvel moziuniverzum nem azonos a Marvel képregényekkel – kezdte Joe Russo. – Különbözőek. A képregények rajongójaként úgy gondolom, vicces néhány elemet átvenni a könyvekből, olyanokat, amelyekkel azonosítom a képregényeket. Ugyanakkor, ha szó szerinti értelmezést akarok, akkor elolvasom a könyveket. Szerintem a Marvel beleugrott a mozis kísérletekbe, amit nagyjából tíz éve kezdtek azzal, hogy kicsit elviszik a narratívát a képregényektől. Szóval most is szerettük volna kiteljesíteni az Amerika Kapitányban kialakított történetet, és elemeket hoztunk át a Bosszúállók: Végtelen háborúba, amelyeket majd a következő filmbe is bele akarunk vinni, viszont ezek nem mindenáron Jim Starlins könyveinek szó szerinti értelmezései. Vannak nagyszerű ötletek a képregényekben, és a filmmel nagyon sokat köszönhetünk Jimnek.”

A Bosszúállók: Végtelen háborúban is lesz néhány vonal, amely nem, vagy nem ebben a formájában szerepel a könyvben, de Joe Russo kitart amellett, hogy aki mindent azonosan akar viszontlátni, az a könyvet olvassa el.

    „Ettől függetlenül fontos, hogy megtaláljuk az összekötő elemeket, amelyekhez a közönség érzelmileg kapcsolódik, és alapozzunk rájuk. Minden rajongót azonban nem lehet boldoggá tenni, de igyekszünk minél többet, hiszen az a feladatunk, hogy olyan alkossunk, amely tetszik nekik. És persze szurkolunk, hogy mindenki izguljon annyira a film miatt, mint mi.”

mozi-filmek.hu

Hozzászólások (3)

Új hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!
2016-11-12 13:11:03
3. krajkraj
Úgy izgulok már!

2015-10-19 12:21:41
2. Csillámpóni
Szia mellee!
Remélhetőleg egy-két napon belül!

2015-10-19 11:17:52
1. mellee
Szaisztok! Esetleg lehet mar tudni hogy mikor kezditek arusitani a jegyeket?